Van Vlakbijl tot Email.

“Van Vlakbijl tot Email”: een intrigerende reis door de tijd, vastgelegd in de pagina’s van dit unieke boek. De Historische Kring Glanerbrug neemt u mee op een ontdekkingsreis door de geschiedenis van ons geliefde dorp.

Over het Boek
Dit prachtig vormgegeven werk onthult de verborgen verhalen van Glanerbrug, van de oeroude tijden tot het digitale tijdperk. Hier zijn enkele hoogtepunten die u kunt verwachten:

  1. Vlakbijl: Ontdek welke sporen uit het begin van de menselijke beschaving zijn achtergelaten in en om Glanerbrug.
  2. De Industriële Revolutie: Reis mee naar de tijd van ambachtslieden  en fabrieken. Leer over de textielindustrie, de spoorwegen en de mensen die Glanerbrug vormgaven.
  3. Wereldoorlogen: Lees hoe het leven van Glanerbruggers bepaald werd door de beide wereldoorlogen. Lees over verzet, collaboratie en over de Jodenvervolging in ons dorp.
  4. De Digitale Revolutie: Van de eerste telefoonlijnen tot e-mails en smartphones. Lees over groeiende tegenstellingen in de wereld en in onze maatschappij; zaken die ook het leven in Glanerbrug raken.”

Waarom dit boek?
Dit boek is niet alleen een eerbetoon aan onze geschiedenis, maar ook een manier om onze identiteit te bewaren voor toekomstige generaties. Het is een schat aan kennis, vastgelegd door  lokale historici.

Hoe kunt u dit boek bemachtigen?

Neem contact op met de Historische Kring Glanerbrug via e-mail:
wmeester@home.nl

Laten we samen de bladzijden omslaan en de rijke geschiedenis van Glanerbrug ontdekken. Dit boek is niet alleen een bundeling van feiten, maar een venster naar onze gezamenlijke erfenis.

Historische Kring Glanerbrug