Het derde boek van de Historische Kring Glanerbrug is in november 2020 gepresenteerd. Het boek gaat over de uitzending van Glanerbrugse jongens en mannen naar NL- Indië en Nieuw Guinea tussen 1945 en 1962.

Het is een boek geworden vol uniek fotomateriaal waarin het verhaal van de strijd wordt verteld en waarin ook persoonlijke verhalen van de Glanerbruggers aan bod komen. Ruim 130 jongens en mannen uit Glanerbrug, de Beekhoek en Dolphia werden uitgezonden en van meer dan 80 daarvan hebben we foto’s en/of verhalen achterhaald. Met die schat aan informatie is het boek, met de titel ‘Stil… zwijgend’ samengesteld.

“Stil… zwijgend” omdat de teruggekeerde jongens en mannen nauwelijks gehoor vonden voor hun ervaringen. De samenleving zweeg over deze bladzijde van de vaderlandse geschiedenis en dus hielden ook de uitgezonden veteranen in de meeste gevallen hun mond. De HKG wil het verhaal van die veteranen vertellen omdat zij dat verdienen. Ook 75 jaar na dato.

Het boek is in een beperkte oplage gedrukt en is te koop bij  Hardick Medical, Jan Haast Primera of via contactformulier

Dankzij diverse sponsoren wordt dit rijk geïllustreerde boek aangeboden voor 15 euro.

Verhalen uit het boek kunt u hier lezen