In memoriam Theo Kamphuis

Hij was er bij toen in november 2006 de Historische Kring Glanerbrug werd opgericht: Theo Kamphuis uit Enschede. Theo was niet alleen neerlandicus, maar ook een bevlogen vastlegger van de Glanerbrugse geschiedenis.

Zijn verhalen in “De Sliepsteen” van de SHSEL en ook in “Oet dorp en Marke” van de Historische Kring Losser maakten veel indruk, omdat het gedegen en zeer goed gedocumenteerde verhalen waren die vooral over de Beekhoek gingen. Dat deel van Glanerbrug lag na aan zijn hart en hij sprak met veel (oud-) bewoners van het gebied over het leven en werken daar aan de rand van Glanerbrug.

Een deel van al het werk dat Theo in de Beekhoek verricht heeft, gebruiken we voor ons nieuwe boek dat eind 2024 uit zal komen.

Wij herinneren ons zijn bijdragen in de speciale editie van De Sliepsteen over Glanerbrug en in ons eerste boek “Opstaan, ’t is oorlog!”. Ze zijn stuk voor stuk waardevol voor het nageslacht en blijven de moeite van het herlezen waard.

De laatste jaren was Theo’s betrokkenheid bij de HKG door huiselijke omstandigheden helaas beperkt.

Theo Kamphuis, een nauwgezet streekhistoricus en mede-oprichter van de Historische Kring Glanerbrug, overleed op 3 februari 2024 op 87-jarige leeftijd.

Zijn nabestaanden wensen we de kracht om dit verlies een plek te kunnen geven.

Historische Kring Glanerbrug.