In 2011 nemen wij onze intrek in een ruimte in de voormalige pastorie aan de Kerkstraat. De ruimte is geschikt gemaakt voor de opslag van boeken, documenten en foto’s. Bovendien (en dat is een heel belangrijk pluspunt van dit onderkomen) kunnen we nu ook investeren in computers om materialen digitaal op te slaan. Het huren van deze ruimte is financieel mogelijk dankzij de steun van de tweelingbroers Edwin en Patrick Welman, twee geboren en getogen Glanerbruggers.

Aan Patrick de eer om op 24 september 2011 door het wegnemen van een doek de ruimte officieel te bestemmen als het hoofdkwartier van de HKG.
“Zonder verleden geen heden”, aldus Patrick tijdens een korte speech. “Toen de Historische Kring mij vroeg om mee te denken over een nieuw onderkomen, heb ik geen moment getwijfeld. Sterker nog; mijn broer Edwin en ik hebben besloten om zelf de helpende hand toe te steken en op deze manier steunen we niet alleen de HKG, maar ook de geloofsgemeenschap Glanerbrug die er een huurder bij krijgt.”