Op bezoek bij….

Het is heet, die donderdag de 11e augustus. De thermometer haalt de 30 plus met gemak en dat betekent zweten voor vier dapperen van de HKG die per fiets naar Enschede zijn gekomen. We zijn daar op uitnodiging van de Oudheidkamer Twente (OKT) te gast in de Museumfabriek op ‘t Roombeek.
Voorzitter Patrick Welman van de OKT verwelkomt fietsers, waarna een rondje door een deel van de collectie van de Museumfabriek volgt. De inspirerende conservator Astrid Hage leidt in vliegende het gezelschap OKT-ers en HKG-ers door het museum en wijst op bijzondere vondsten en op de nieuwste ontwikkelingen. Een rondleiding die naar meer smaakt. Zeker weten.
Daarna is het tijd voor een verfrissende drank in de vergaderkamer van de OKT en worden plannen, tips en gegevens uitgewisseld. De uitgebreide collectie boeken, vondsten en andere attributen uit het bezit van de OKT kunnen dienen als inspiratiebron voor het werk van de HKG en de gegeven suggesties zijn zeer bruikbaar voor ons onderzoek naar de geschiedenis van Glanerbrug.
Het is al met al voor ons als HKG, een boeiende en zeer leerzame middag geworden met dank aan de mensen van het OKT en van de Museumfabriek.