HKG

Historische Kring Glanerbrug

Wie weet meer over de Glanerbrugse jongens die in Nederlands Indië en Nieuw Guinea vochten?

GLANERBRUG - Na het uitkomen van ons boek ‘Opstaan ’t ís Oorlog’ zijn er veel reacties gekomen en hebben ons indrukwekkende verhalen bereikt die allemaal een mooie aanvulling zijn op ons archief over de Tweede Wereldoorlog. Alle nieuwe informatie over WO II blijft welkom.

We willen ook aandacht besteden aan de uitzending van Nederlandse (Glanerbrugse) jongens als militair naar Nederlands Indië en Nieuw Guinea van 1946-1962. Uit informatie die wij hebben ontvangen, blijkt dat meer dan 100 Glanerbrugse jongemannen vrijwillig of als dienstplichtige militairen hun plicht in de Oost hebben vervuld. De meesten zijn veilig teruggekeerd, maar enkelen zijn achtergebleven en liggen begraven op de erevelden in Indonesië.

De Historische Kring Glanerbrug heeft plannen om ook over deze oorlog een archief aan te leggen zodat het voor altijd bewaard blijft. Van enkele families hebben wij al foto’s en dagboeken uit die tijd mogen ontvangen. Onze vraag is of meer families hun geschiedenis over Indië met ons willen delen. We willen niets houden, alles kan digitaal verwerkt worden en de families krijgen hun bijdrage aan het archief gewoon terug.

Bel of mail een van deze leden van de HKG:

Willie Meester (053-4613366 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),

Joop Kwakman (053-4613853 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),

Frits Hardick (053-4611284 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),

Benno Kamphuis (053-5382390 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Een afspraak is snel gemaakt of we komen bij u langs.

Bij de foto: De vergeten jongens die in Nederlands-Indië hebben gevochten. Meer dan 100 kwamen uit Glanerbrug (foto HKG)

Kwakman